понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Вода в організмі людини

       Вода - універсальний розчинник хімічних речовин, і це є основною роллю рідини в життя всіх живих організмів.
Кров, лімфа, міжклітинна, внутрішньоклітинна рідина, сльоза, слина, піт, шлунковий сік, сік підшлункової залози, жовч, сеча, кишкові виділення і виділення з статевих або дихальних шляхів - це все вода з розчиненими в ній речовинами.

    Чим більше концентрація води в будь-якої біологічної рідини, тим вище швидкість взаємодій молекул: швидше доставляються поживні речовини клітин, швидше поповнюються енергетичні запаси, швидше виводяться побічні продукти біохімічних реакцій, швидше проходять процеси оновлення та відновлення.
       C допомогою води легше йде проникнення клітин імунної системи в найдальші «куточки» організму. Зменшення кількості води у будь-якої біологічної рідини приводить до її згущення і порушення метаболізму.
Присутність та значення води в організмі людини:
Тіло 65%
Скелет 22%
Жирова тканина 99%
Склоподібне тіло ока 99%
Мозок 85%
Зубна емаль 0.2%
Кров 83%
      З зневодненням організму спочатку зменшується обсяг клітинної рідини (66%), потім позаклітинної (26%), і після вже вода витягується з кров'яного русла (8%). Цей процес необхідний для забезпечення водою, головним чином, головного мозку, в якому води міститься до 85%, а за деякими даними навіть до 92%. Втрата навіть 1% рідини призводить до незворотних наслідків.
     Усунути зневоднення природним шляхом можна тільки вживаючи чисту питну воду.
Чай, кава, пиво, алкоголь, штучні напої крім того, що містять воду, містять і зневоднюючі речовини, такі як кофеїн, а також різні хімічні компоненти.
Основні значення води в людському організмі:
Регулювання температури тіла
Зволоження повітря, що надходить в організм
Доставка поживних речовин і кисню до всіх клітин організму
Захист і буферизація життєво важливих органів
Перетворення їжі в енергію
Засвоєння поживних речовин органами
Виведенню відходів процесів життєдіяльності:
Боротьба із зневодненням передбачає споживання води не менше 2 літрів в день, з правильним рівнем PH і показником ОВП нижче нуля (бажано від (-)до 200 (-)300 мв). Чай, кава, пиво, алкоголь, штучні напої містять не тільки воду, але і зневоднення речовини, такі як кофеїн, а також різні хімічні компоненти. Доведено, що вживаючи зазначені напої, ви витрачаєте більшу кількість рідини, ніж було випито. Організм витрачає власні запаси на «вимивання» і виведення токсинів.
      Проблему зневоднення сильно загострює забруднення навколишнього середовища ,це має велике значення для організму. Вода більшості поверхневих і підземних джерел непридатна до споживання без попередньої обробки.
      Використовувані для очищення сучасні промислові фільтри не здатні надати воді необхідні властивості по всьому комплексу необхідних параметрів. Будь-який фільтр, накопичуючи в процесі експлуатації шкідливі речовини і мікроогранізми, сам стає їх джерелом. Навіть дуже хороші фільтри діють за принципом ліків-антибіотиків. Разом з шкідливими домішками вони фільтрують і корисні речовини, які потім додаються шляхом штучної мінералізації у відповідних норм пропорціях. Така вода не шкідлива для організму, ніякої користі вона також не приносить.
За матеріалами:http://medictest.net 

Немає коментарів:

Дописати коментар